Du er her

  • Hjem
  • /
    Trafikktunge Mexico City

Trafikktunge Mexico City

Den mest trafikkerte byen i verden er fortsatt Mexico City, slik TomTom, leverandør av kart- og navigasjonstjenester, måler fenomenet.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Med utgangspunkt i sin nypubliserte TomTom Traffic Index 2016 skriver selskapet at «i Mexico City bruker de 227 timer i bilkø hvert år.»

Dette blir nærmere forklart med at «bilførere i den meksikanske hovedstaden forventer å tilbringe et gjennomsnitt på 66 % ekstra reisetid» målt mot hva de ville gjort ved fri flyt i trafikken.

De fire etterfølgende plassene på den nye rangeringslisten inntas av Bangkok, Jakarta, Chongqing og Bukarest.

Ekstra reisetid, TomToms globale 2016-rangering

1

Mexico City

66 %

6

Istanbul

49 %

2

Bangkok

61 %

7

Chengdu

47 %

3

Jakarta

58 %

8

Rio de Janeiro

47 %

4

Chongqing

52 %

9

Tainan

46 %

5

Bukarest

50 %

10

Beijing

46 %

I Europa figurerer Bukarest som den mest trafikkerte byen (50 % ekstra reisetid), etter fulgt av Moskva (44 %), St. Petersburg (41 %), London og Marseille (begge 40 %).

TomTom ser at den globale trafikken har økt med 23 % på verdensbasis siden 2008, og selskapet leverer denne vurderingen:

«Det er sjokkerende forskjeller mellom kontinentene. Mellom 2015 og 2016 har Nord-Amerikas trafikkaos bare økt med 5 %, mens Europas trafikk økte med 9 %. Asia og Oseania er begge opp med 12 %, mens Sør-Amerika er opp 7 % og Afrika med 15 %.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS