Du er her

  • Hjem
  • /
    Uoppmerksomhet ved rattet – også i traktoren

Uoppmerksomhet ved rattet – også i traktoren

LITT AV HVERT: Den farlige uoppmerksomheten ved rattet, forklart ikke minst med mobiltelefonbruk, gjør seg gjeldende også i bondens traktor, fremgår det av en ny undersøkelse.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Av undersøkelsen – utført av AgriAnalyse for Landkreditt Forsikring – fremgår det at én av tre bønder har utstyr for håndfri mobilbruk montert i traktoren, men også at mange av dem ikke benytter utstyret.

«Det bør være et mål at alle norske bønder har tilgang til denne funksjonen, og ser verdien av å bruke den», sier Ane Wiig Syvertsen, adm. direktør i Landkreditt Forsikring i en pressemelding i dag.

«Her ligger en utfordring for alle fagmiljøer knyttet til sikkerhet i landbruket», tilføyer hun.

Når traktor benyttes på offentlig vei, gjelder de samme reglene som for bil, slik at bruk av håndholdt mobiltelefon ikke er tillatt, blir det poengtert i pressemeldingen.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS