Du er her

  • Hjem
  • /
    20 år med nullvisjonen

20 år med nullvisjonen

NYHET: I dag er 20 år gått siden den ble vedtatt i Norge, den velkjente nullvisjonen om et transportsystem der ingen blir drept eller hardt skadd.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Statistikk fra Statens vegvesen viser at det årlige antallet drepte og hardt skadde i veitrafikken er blitt sterkt redusert siden visjonen ble vedtatt, til tross for noen år med nedturer underveis.

For år 2000, det siste året før visjonen ble vedtatt, forteller statistikken om 344 drepte og 1252 hardt skadde, mens den for 2020, det hittil siste hele året med nullvisjon, viser (foreløpige tall) 95 drepte og langt over 500 hardt skadde.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide sier i en pressemelding i dag at «nullvisjonen har blitt en veiviser for et kontinuerlig arbeid med etisk ryggrad» og at «en nøkkel til de gode resultatene er at aktører på tvers av sektorer, forvaltningsnivåer og interesseområder samles og enes om forpliktende tiltak for å nå de overordnede målene for ulykkesutviklingen.»

Hareide tilføyer at «dette er unikt og blir lagt merke til og trukket fram, også internasjonalt.»
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS