Du er her

  • Hjem
  • /
    Bane NOR høster tunnel-kritikk fra Jernbanetilsynet

Bane NOR høster tunnel-kritikk fra Jernbanetilsynet

LITT AV HVERT: Statens jernbanetilsyn kritiserer Bane NOR for å bygge tunneler uten slokkevann og mekanisk ventilasjon, noe som ifølge tilsynet kan bety redusert sikkerhet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en nyhetsmelding i dag poengterer sjefen i Jernbanetilsynet, direktør Erik Ø. Reiersøl-Johnsen, at nye tunneler bør bygges med tanke på nødetatenes innsats og en sikker evakuering av passasjerer i tilfelle brann. Men han sier:

«Bane NOR legger ikke godt nok til rette for nødetatenes arbeid i tunneler.»

Reiersøl-Johnsen tilføyer: «Vi frykter at Bane NORs nye praksis med å skulle bygge tunneler uten slokkevann og mekanisk ventilasjon vil redusere sikkerheten.»

I nyhetsmeldingen viser Jernbanetilsynet til fem branner i tog «med alvorlige konsekvenser» de seneste ti årene

«I en tunnel kan en brann få katastrofale følger for liv og helse. Det er ikke alltid mulig å kjøre et tog ut av en brennende tunnel, for eksempel dersom kjørestrømmen blir borte», sier Reiersøl-Johnsen.

«Eventuelle skadde ved en ulykke i en tunnel, samt eldre og funksjonshemmede, vil være avhengig av bistand til evakuering, og vil kun i begrenset omfang kunne gjennomføre selvevakuering.»

Jernbanetilsyn ber Bane NOR sannsynliggjøre at etaten kan ivareta disse passasjerene.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS