Du er her

  • Hjem
  • /
    Britisk gulrot for elvarebiler

Britisk gulrot for elvarebiler

En forandring i britiske førerkortbetingelser skal friste til valg av elvarebiler fremfor hittil dominerende dieselvarebiler.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I dag gir et britisk førerkort for personbil lov til å kjøre varebil på maks 3500 kg, mens den bebudede forandringen vil øke maksgrensen til 4250 kg for grønne varebiler – forklart med at ikke minst elvarebiler med sine batterier gjerne veier mer enn tradisjonelle varebiler.

Britiske transportmyndigheter poengterer at sjåfører og arbeidsgivere dermed kan velge grønne løsninger uten å bli belastet med kostnader og bryderi knyttet til nytt førerkort.

Den bebudede maksgrensen, ennå ikke endelig vedtatt, skal gjelde gassdrevne og hydrogendrevne varebiler så vel som de eldrevne.

Britiske myndigheter ser det som et mål at nesten alle personbiler og varebiler i Storbritannia skal være utslippsfrie innen 2050.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS