Du er her

  • Hjem
  • /
    Cruiseopptur øynes for Oslo neste år

Cruiseopptur øynes for Oslo neste år

LITT AV HVERT: Oslo Havn regner med at årets nylig innledede cruiseturistsesong vil gi 101 anløp med i alt oppunder 200 000 passasjerer om bord i skipene, grovt sett samme antall anløp og passasjerer som i fjorårets sesong.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Tallene er langt lavere enn de var i toppsesongen 2011, da hovedstadshavnen skiltet med 174 cruiseskipsanløp og rundt 311 000 passasjerer. Men havneledelsen ser nå at pilen peker oppover:

«Oslo Havn har allerede nå konkrete bookinger for cruiseskip i 2019 som representerer en økning på rundt 18 prosent», sier Trude Thingelstad, kommunikasjonsrådgiver i havnen, til Samferdsel.

«Vi opplever at Oslo er på vei opp igjen som cruisedestinasjon», sier Thingelstad og viser til en satsing på vekst sammen med lokalt reiseliv og næringsliv for øvrig..

Havnedirektøren selv, Ingvar M. Mathisen, sier at «vi har store ambisjoner for Oslo som cruisedestinasjon i årene fremover.» Han ser økt cruisetrafikk som «svært positivt for byens reise- og næringsliv, samt for Oslo Havn KF.»

Forut for årets sesong – som dekker månedene april–desember, med en hovedtyngde i mai­–oktober – er cruiseterminalen på Akershusstranda blitt oppgradert. Her kan cruisegjester og andre kjøpe suvenirer og norske kvalitetsvarer, la seg beverte i en ny kafé og innhente informasjon om hovedstadens attraksjoner og øvrige tilbud.

Oslo Havn samarbeider med andre norske cruisehavner om en modell, «Environmental Port Index» (EPI), som skal se til at mindre miljøbelastende skip betaler mindre enn mer miljøbelastende skip for å ligge til kai.

«Oslo ønsker å tiltrekke seg verdens mest miljøvennlige cruiseskip», sier havnedirektør Mathisen.

 

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS