Du er her

  • Hjem
  • /
    Danmarks transportminister henter norsk kunnskap

Danmarks transportminister henter norsk kunnskap

LITT AV HVERT: Tidlig i sin karriere som Danmarks transportminister, han tiltrådte i slutten av juni, er Benny Engelbrecht i dag i Oslo for å plukke opp kunnskap om norsk satsing på elbiler og annen grønn mobilitet.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Etter raskt å ha hilst på Norges samferdselsminister, Jon Georg Dale, kom Engelbrecht og hans følge av medarbeidere til en faglig preget seanse på Transportøkonomisk institutt (TØI).

Danmark har store ambisjoner om å bli blant de grønneste i den internasjonale klassen. I en rask prat med Samferdsel gjorde Engelbrecht det klart at han i Oslo la vekt på å sette seg inn både gode og kanskje ikke udelt gode sider ved norsk satsing på grønn transport.

«Vi i Danmark vil prøve å unngå noen av de feil som er gjort», sa ministeren, idet han eksempelvis viste til at Norges elbilsatsing har kostet store penger. «Vil vi gjerne satse uten at det blir et stort hull i den danske statskassen.»

Etter besøket på TØI – der ikke bare TØI-forskere, men også en representant for Norsk elbilforening holdt innlegg – sto nye poster på danskenes dagsprogram i Oslo:

Et besøk på Fortums hurtigladestasjon på Skøyen; et besøk på Oslo City Hub, hvorfra DB Schenker satser på utslippsfri varedistribusjon; et besøk hos Ruter, det offentlige administrasjonsselskapet for den stadig grønnere kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS