Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk forsøk på å redusere trengselen

Dansk forsøk på å redusere trengselen

Det er gammelt nytt at det lett oppstår kø hvis alle kjører til jobben samtidig …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Men nytt er det at danske veimyndigheter tar i bruk nye skilt i håp om å få noen til å sette seg i bilen litt tidligere eller litt senere enn før – til fordel for en smidigere trafikk.

Det er snakk om et pilotprosjekt der de nye skiltene settes opp på seks utvalgte veistrekninger.

Disse er kjennetegnet ved en «spisstime» om morgenen, en time da kødannelsene er så kortvarige at Vejdirektoratet ser muligheter for en betydelig gevinst ved at bilister forandrer litt på sitt avreisetidspunkt.

Direktoratet vil i de kommende uker måle trafikken på strekningene og samtidig undersøke hvordan frivillige testbilister opplever kjøreturen.

Noen av testbilistene benytter et aktivitetsarmbånd, med den følge at direktoratet kan måle deres fysiske reaksjon når de kommer til en kø.

En nylig brukerundersøkelse i regi av direktoratet viser at 31 prosent av bilistene i Danmark er villige til å forandre avreisetidspunkt hvis de dermed kan oppnå forkortet transporttid.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS