Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk taxi-liberalisering

Ikke fritt frem for Uber, men:

Dansk taxi-liberalisering

Mens taxinæringens fremtid diskuteres i Norge, har Danmarks regjering og danske opposisjonspartier inngått avtale om en ny taxilov som liberaliserer landets taxinæring.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Liberaliseringen innebærer eksempelvis at antallsbegrensningen på taxitillatelser oppheves, men den gir ikke fri bane for annerledesaktører av typen Uber, snarere tvert imot.

Danske nyhetsmedier viste i formiddag til uttalelser fra politikere som under henvisning til nye krav i den nye loven mente at Uber i praksis kan ha fått sin dødsdom hva virksomhet i Danmark angår.

Transportminister Ole Birk Olesen er blant dem som uttrykker glede over liberaliseringen. Men midt oppe i gleden fastslår ministeren at han ikke har fått det helt som han helst hadde sett:

«I regjeringen ville vi gjerne ha gått lengre, ved å åpne for nye former for taxikjøring og økt bruk av ny teknologi. Men det kunne vi dessverre ikke skaffe flertall for», uttaler han på sitt departements nettsider.

Hva Uber angår, sier han ifølge Extra Bladet at denne aktøren og andre lignende tjenesteleverandører i dag er ulovlige i Danmark – og at de fortsatt vil være det «med mindre de innretter seg som loven krever.» I denne sammenheng nevner han krav til taksameter og setefølere i bilene.

At døren tross alt holdes åpen for aktører som Uber, ser han ifølge avisen som en «kjempestor seier.»

Alt i alt ser ministeren ifølge departementets nettsider at den nye avtalen innebærer «en markant modernisering og liberalisering av taxilovgivningen» og «et stort fremskritt for kundene og for bransjen.»

Blant hovedpunktene i den nye avtalen:

  • Antallsbegrensninger på taxitillatelser oppheves

  • Någjeldende kommunegrenser for taxikjøring fjernes

  • Krav om setefølere, videoovervåking og taksameter lever videre

  • Kommuner kan betale seg frem til at taxier betjener utkantområder

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS