Du er her

  • Hjem
  • /
    Dansk tro på førerløse lokaltog

Dansk tro på førerløse lokaltog

Metroen i København er førerløs, og nå ser danske transportmyndigheter at også lokaltogene – kjent som S-togene – i København-området kan gjøres førerløse.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Med utgangspunkt i en ny analyse skriver Transport-, Bygnings- og Boligministeriet i en nyhetsmelding at førerløse S-tog vil gi muligheter for lavere kostnader, flere togavganger og bedre punktlighet.

«Jeg mener at vi bør se på mulighetene for å gjøre S-togene førerløse når vi skal kjøpe nye tog til S-banen i de kommende årene», sier transportminister Ole Birk Olesen.

Han mener at det på lengre sikt kan overveies om det vil være relevant å vurdere automatisering også av regional- og fjerntogtrafikken.

Birk Olesens departement ser det som realistisk av S-togene gradvis kan gjøres førerløse i løpet av årene 2022–2030, men understreker at et prosjekt for dette vil avhenge av hva som kommer ut av et forestående tilleggsanalysearbeid.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS