Du er her

  • Hjem
  • /
    Elbilens pengesparende bieffekt

Elbilens pengesparende bieffekt

NYHET: Stadig flere elbiler betyr at ventilasjonsanleggene i veitunneler kan bli mindre omfattende – og dermed mindre dyre – enn kravet ville være i en fremtid uten elbil-dominans, poengterer samferdselsminister Knut Arild Hareide.   

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

For den planlagte milliardslukende Rogfast-tunnelen i Rogaland er det ifølge Hareide snakk om at Statens vegvesen kan kutte opprinnelig beregnede ventilasjonsanleggkostnader med 300 millioner kroner.

I en pressemelding i dag viser samferdselsministeren til regjeringens satsing på at alle nye personbiler som selges i 2025 skal være utslippsfrie.

«Med mindre utslipp fra biler, trenger vi mindre ventilasjon enn tidligere», sier Hareide, som understreker at mindre ventilasjon ikke skal gå utover brannsikkerheten.»
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS