Du er her

  • Hjem
  • /
    Elbusser – også i Oslo

Elbusser – også i Oslo

Oslo, internasjonalt kjent for mange elbiler, figurerer ikke som verdensledende by hva bruk av elbusser angår. Men nå kommer slike busser også til Norges hovedstad.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Et par av bussene i testprogrammet er leddbusser. Illustrasjon: Ruter.Ruter, det offentlige selskapet som administrerer kollektivtransporttilbudet i hovedstadsområdet, melder at testkjøring av seks batterielektriske busser skal komme i gang i år.

«Vi rigger oss for kjøring med elektriske busser i fremtiden og gjennomfører de neste årene et omfattende testprogram for elbuss. Finansiering av første fase er på plass, operatørene er klare og har bestilt de første seks elektriske bussene», sier Ruters adm. direktør, Bernt Reitan Jenssen.

Første del av testprogrammet har som mål å bygge kompetanse og driftserfaring hos operatørene, ifølge Ruter, som bebuder en stor utrulling av elbusser i Oslo sentrum fra og med 2020.

«Vi forventer at minst 60 prosent av bussene i Oslo by skal være elektriske i 2025», sier Reitan Jenssen.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS