Du er her

  • Hjem
  • /
    En godt mottatt trikk

En godt mottatt trikk

NYHET: Lovordene og forventningenes ord strømmet på da en rekke av byens trikkerelaterte notabiliteter i formiddag var samlet til feiring av den først ankomne av 87 bestilte nye trikker til Oslo.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Et par år er gått siden trikkene etter en internasjonal konkurranse ble bestilt fra den spanske produsenten CAF.

Nylig ankom den første av trikkene med skip til Drammen, for så å bli kjørt på veien til Oslo. I tiden fremover skal den prøvekjøres – før publikum ventelig vil slippe ombord et stykke utpå nyåret.

De øvrige nye trikkene er ventet til Oslo litt etter litt før alle ifølge Sporveien, som er bestiller, skal være på plass i byen i 2024.

Formiddagens arrangement i vognhallen på Grefsen bød på opptak av bilder og lyd til et digitalt arrangement som i ettermiddag klokken 17 skal på luften via diverse digitale kanaler.

87 nye trikker, hver med plass til 220 passasjerer, skal etter hvert erstatte Oslos nåværende rundt 70 trikker. De nye trikkene har flere dører og er dessuten lavgulvet, slik at på- og avstigning blir enklere, til fordel ikke minst for rullestolbrukere og barnevogntrillere. Foto: F. Dahl.

En god mottagelse, altså, for den første av de nye trikkene. Tiden vil vise om det store publikum vil motta dem med en tilsvarende grad av entusiasme.

Aktuell lesing:

De fornyer trikkebyen Oslo

Oslos nye trikker ventes ankomme fra … Spania

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS