Du er her

  • Hjem
  • /
    En handlingsplan for fossilfrie anleggsplasser

En handlingsplan for fossilfrie anleggsplasser

NYHET: Regjeringen ser helst at anleggsplassene innen transportsektoren blir fossilfrie innen 2025 og presenterer en handlingsplan som skal lede vei til målet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I handlingsplanen varsler regjeringen at eksempelvis pilotprosjekter samt bruk av offentlige anskaffelser skal bidra til å få ned klimautslippene fra anleggsplasser i transportsektoren.

«Det er ikke nok å reise grønt, vi må også bygge veiene, tunnelene, banene, havnene og lufthavnene på en klimavennlig måte», sier samferdselsminister Knut Arild Hareide i en pressemelding i dag.

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn sier for sin del at «de som bygger veier, jernbane og infrastruktur til transport i Norge er blant landets største byggherrer og har et særlig ansvar for å kutte utslipp.»

Samferdselsdepartementet poengterer at det er dyrt for entreprenører å kjøpe utslippsfrie anleggsmaskiner og at eksempelvis kostnaden for en elektrisk gravemaskin er anslått å være rundt tre ganger høyere enn diesel-alternativet.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS