Du er her

  • Hjem
  • /
    En kanskje dårlig nyhet for postmannen …

En kanskje dårlig nyhet for postmannen …

LITT AV HVERT: Det kan tenkes at ikke enhver postkvinne og postmann av den tradisjonelle typen ser nyheten som god – denne nyheten som forteller om avduking av Postens selvkjørende brev- og pakkerobot.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Roboten skal i tiden fremover testes ut for postlevering på Kongsberg. I går ble den avduket av Postens konsernsjef Tone Wille og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen, under et innslag i Arendalsuka.

Under avdukingsseremonien mottok samferdselsministeren en SMS på mobiltelefonen – en SMS der Posten serverte ministeren en kode som gjorde ham i stand til å hente ut en pakke fra roboten.

Posten ser for seg at roboten iallfall noen steder vil kunne erstatte dagens postkasser.

«Du blir varslet om brev og pakker på vei, og roboten kjører selv tilbake på kvelden og blir i løpet av natten fylt med morgendagens leveranser», forklarer Posten i en pressemelding. «Brev- og pakkeroboten vil kunne dekke opptil hundre husstander.»

Posten skriver også at «den nye roboten er den første i sitt slag i hele verden.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS