Du er her

  • Hjem
  • /
    En ny type asfalt, for klimaets skyld

En ny type asfalt, for klimaets skyld

NYHET: Det svenske og internasjonalt aktive entreprenørkonsernet Skanska ser seg selv som «trolig den første entreprenøren i verden som kan levere klimanøytral asfalt» og sier seg klar til å levere slik asfalt i Norge kommende asfaltsesong.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Skanska skriver i en pressemelding at flere års forskning og utvikling ligger til grunn for at produktet nå er klart for det kommersielle markedet.

I bakgrunnsarbeidet inngår et prosjekt med leveranse av 18 000 tonn av asfalttypen til en veistrekning i Sverige, et prosjekt som ifølge Skanska gikk etter planen.

«Vi er trolig den første entreprenøren i verden som kan levere klimanøytral asfalt», sier Håkon Tufte-Lyngdal, adm. direktør i Skanska Industrial Solutions Norge.

Han uttrykker tro på at kunder i Norge vil bestille den nye asfalten.

Et nytt bindemiddel som erstatter bitumen blir fremholdt som en nøkkelfaktor i den nye asfalten.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS