Du er her

  • Hjem
  • /
    En prisvinnende innsats for trafikksikkerheten

En prisvinnende innsats for trafikksikkerheten

Kvinesdal kommune i Vest-Agder stikker seg frem med godt trafikksikkerhetsarbeid – så godt at den kan skilte med å være «Årets trafikksikkerhetskommune 2017».

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsdepartementet står bak denne årlige prisen, nå delt ut for sjette året på rad.

Ketil Solvik-Olsen, samferdselsministeren, sier om prisvinneren at «kommunen er en ledestjerne innen kommunalt trafikksikkerhetsarbeid.»

Han betegner Kvinesdal som «et eksempel til etterfølgelse i det kommunale trafikksikkerhetsarbeidet» og poengterer at «både politikere og administrasjon har gjennom en årrekke jobbet målrettet og visjonært i sitt arbeid for bedre trafikksikkerhet.»

Foruten rosende ord, mottar vinnerkommunen én million kroner.

Fylkeskommunene foreslår kandidater til prisen, mens Statens vegvesen administrerer søknadsprosessen. Tretten kommuner var kandidater til å vinne årets utgave av prisen.

Juryen som plukker ut vinneren består av representanter fra Samferdselsdepartementet, Justisdepartementet, Statens vegvesen, Politidirektoratet, Utrykningspolitiet, Helsedirektoratet, Trygg Trafikk og Statens havarikommisjon for transport.

Tidligere vinnere: Nøtterøy (2012) Austrheim og Lindås (delte prisen i 2013), Bodø (2014), Alta (2015) og Ski (2016).

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS