Du er her

  • Hjem
  • /
    En styrkelse i kampen for fotgjengerfortauet

En styrkelse i kampen for fotgjengerfortauet

NYHET: Fortauet bør være prioritert for fotgjengere, ikke for syklister og elsparkesyklister, mener foreningen La oss ta fortauene tilbake, som nå skilter med å ha støtte fra internasjonalt fotgjengerhold.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Støtten kommer fra Det internasjonale fotgjengerforbundet (International Federation of Pedestrians), der den norske foreningen nå er blitt medlem. 

«Nå får vi en god alliert i kampen», sier Stein Leikanger, grunnlegger av den norske foreningen. «Vi setter stor pris på medlemskapet i forbundet. I de aller fleste land er det selvsagt at fortau er for gående. I Norge er de gjort til kjørebaner av fortausblinde politikere.»

Et nytt norsk regelverk som skal avklare hvem som har rett til hva på fortauet er under utarbeidelse og er ventet klart i løpet av måneder.

Geert van Waeg, president i det internasjonale forbundet, sier i en pressemelding i dag fra den norske foreningen at han har vært i Bergen og Oslo og opplevd mye sykling på fortauer.

«Jeg ble sjokkert da jeg fikk opplyst at dette er tillatt i Norge», sier van Waeg. «Norge har et problem om gående er redde for å bruke fortauer og gangveier. Jeg oppfordrer norske politikere til å åpne øynene og innse at dagens forhold er uakseptable. Sykling må skje uten at fotgjengerne blir utrygge.»
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS