Du er her

  • Hjem
  • /
    En travel flyplass-sommer

En travel flyplass-sommer

LITT AV HVERT: Enda en alle tiders topp hva angår passasjertall for Avinors flyplasser, og denne gangen dreier det seg om sommerferiemåneden juli i år, da godt over 4,9 millioner passasjerer reiste via det statlige konsernets 45 flyplasser.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den nypubliserte Avinor-statistikken forteller om 4 939 296 passasjerer, opp fra 4 664 028 i juli i fjor og dermed en økning på 5,9 prosent.

Veksten kom i både innlandstrafikken, opp 5,2 prosent, og utlandstrafikken, opp 6,7 prosent.

Hovedflyplassen – Oslo Lufthavn Gardermoen – var med nær 2,7 millioner passasjerer, opp 9,4 prosent fra juli i fjor, en av flere som separat sett satte ny juli-rekord.

Én passasjer i statistikken reiser enten ut fra eller ankommer en flyplass. En person som i juli reiste ut fra en Avinor-flyplass og senere i måneden landet på en Avinor-flyplass, utgjør dermed to passasjerer i Avinors juli-statistikk.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS