Du er her

  • Hjem
  • /
    En veldig stille flyplassdag

En veldig stille flyplassdag

NYHET: Sist lørdag reiste 2800 passasjerer via Oslo lufthavn på Gardermoen – det laveste passasjertallet siden Norges nye hovedflyplass åpnet i 1998, melder flyplasseier Avinor.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Bare én av utallige dokumentasjoner, dette, på den dramatiske koronanedturen verdens luftfart sliter med.

Avinor melder samtidig at 841 484 passasjerer i januar reiste via konsernets 44 flyplasser her i landet – en nedgang på 77,9 prosent målt mot januar i fjor.

«Det er knyttet stor usikkerhet til utviklingen fremover, spesielt innenfor utlandsegmentet, men vi er noe mer optimistiske enn ved forrige trafikkprognose i november», sier direktør for trafikkutvikling i Avinor, Gaute Skallerud Riise. 

«Dette skyldes primært at det er godkjent tre forskjellige vaksiner for bruk i Norge, noe som gjør at vi ser slutten på pandemien», forklarer han.

Men Avinor tar høyde for at det kan ta tid før flytrafikken når et før-koronaen-nivå: 

Konsernet skriver i en pressemelding i dag at det baserer seg på prognoser fra Transportøkonomisk institutt (TØI) som tilsier at trafikken vil være tilbake på 2019-nivå i 2023/2024.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS