Du er her

  • Hjem
  • /
    Enda et stykke moderne jernbane

Enda et stykke moderne jernbane

LITT AV HVERT: I praksis var den allerede tatt i bruk, og i dag ble den offisielt åpnet – den nye og 22,5 km lange dobbeltsporede jernbanestrekningen mellom Farriseidet ved Larvik og Porsgrunn.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Samferdselsministeren selv, Jon Georg Dale, sto for åpningen ved å blåse et tog klart for avgang fra Larvik stasjon.

Strekningen, som ble påbegynt i 2012 og inngår i den omfattende InterCity-utbyggingen, bærer en offisiell samlet prislapp på 7,4 milliarder kroner målt i 2018-verdi.

Den nye strekningen erstatter den gamle, slitne, svingete og mer reisetidkrevende jernbanen mellom de to byene.

Den tilnærmet rettlinjede nye banen er bygget for en toghastighet på opptil 250 km/t og tilbyr en reisetid mellom Larvik og Porsgrunn på 12 minutter. Banen inkluderer syv tunneler og ti broer

«Når en sunnmøring feirer at det er brukt sju milliarder kroner, skjønner man at noe er i gjære», sa en spøkefull samferdselsminister Dale under dagens åpningsseremoni.

Han trakk noen linjer tilbake til 1881:

«Da jernbanen kom og man kunne reise komfortabelt mellom Porsgrunn og Larvik på én time og fire minutter, var dette en revolusjon», sa han. «Når vi i dag markerer at reisetiden går ned til 12 minutter, er det kanskje ikke en revolusjon, men det er i hvert fall en viktig evolusjon.»

Gorm Frimannslund, konsernsjefen i den statlige jernbaneeieren Bane NOR, sa seg før den offisielle åpningen glad for at han og hans folk har bidradd til et stykke samfunnsbygging.

«Det er store forventninger til at jernbanen vil bidra til vekst og nye muligheter i regionen», sa han.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS