Du er her

  • Hjem
  • /
    Et bidrag til lavutslippssamfunnet

Et bidrag til lavutslippssamfunnet

Med en ny propell-løsning og en oppgradert autopilot på plass skal bulkskipet «Spar Canis», tilhørende rederiet Spar Shipping, bli mer energieffektivt og mindre dyrt i drift.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto. Spar CanisEnova, den statlige aktøren som har som en av sine oppgaver å bidra til miljøvennlig omlegging av energibruk, støtter skipsfornyelsen med 1,2 millioner kroner.

En gode idé …

«Spar Shipping sender med dette et viktig signal til andre rederier om at det kan lønne seg å gjøre energitiltak i skipsflåten», sier Petter Hersleth, Enovas markedssjef for transport.

Den nye propell-løsningen vil ifølge Enova kunne gi en drivstoffinnsparing på rundt 12 prosent, mens den oppgraderte autopiloten skal bidra med rundt én prosents drivstoffbesparelse.

Adm. direktør Jarle Ellefsen i Bergen-baserte Spar Shipping sier:

«Dette prosjektet vil gjøre skipet mer attraktivt i et krevende marked. Vi anser derfor dette som tiltak for å øke konkurransekraften og styrke vår posisjon i markedet.»

Ellefsen poengterer at «tiltakene vil ha enda større effekt om bunkerprisen på lengre sikt går opp.»

En vesentlig besparelse

Enova skriver i en nyhetsmelding at det som skal skje med bulkskipet «vil gi en anslått årlig besparelse på nærmere 6,4 GWh, noe som tilsvarer energibruken i over 300 norske husholdninger.»

Markedssjef Hersleth i Enova viser til at «Spar Canis» som mange andre bulkskip går på tungolje, og han sier: «Derfor vil alt man kan spare av drivstoff ha mye å si for klimaet på veien mot lavutslippssamfunnet.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS