Du er her

  • Hjem
  • /
    Et løft for New Yorks subway

Et løft for New Yorks subway

Et av sommerens samtaleemner blant folk på vei til og fra jobb i New York City er en forestående fornyelse av storbyens undergrunnsbane.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Nye vogner i New York
Gamle vogner i New York

Ingen totalfornyelse av the subway, riktignok, men utskifting av en ikke uvesentlig del av det rullende materiell og dessuten oppgradering av noen utvalgte stasjoner:

Delstaten New Yorks borgermester, Andrew M. Cuomo, og representanter for kollektivtransportsystemet i New York City meddelte denne uken at bestilling av 1025 undergrunnsbanevogner samt oppgradering av 31 stasjoner er på trappene.

Det kan sees som et solid bidrag til en i manges øyne hardt tiltrengt subway-fornyelse.

Bedre passasjerflyt, kortere stasjonsopphold

Bredere dører enn på eksisterende subway-vogner samt et design som åpner for fri bevegelse fra vogn til vogn i lange togsett skal gi bedre passasjerflyt og dermed kortere stasjonsopphold for togsettene.

Under presentasjonen denne uken ble det poengtert at planleggerne av det nye har sett seg rundt om i verden for å plukke ideer.

NY, London, Paris, Toronto – og Oslo

Det ble eksempelvis nevnt at togsett med fri bevegelse vognene imellom er i ferd med å bli standard i London, Paris og Toronto.

Oslo-folk vil vite at T-banen i deres egen by i så måte kan fremstå som et enda mer spektakulært eksempel.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS