Du er her

  • Hjem
  • /
    Et nytt E6-landemerke i nord

Et nytt E6-landemerke i nord

NYHET: Trafikken er i gang over den nye Tana bru, som er blitt litt av et landemerke langs hovedåren E6 helt nordøst i Norge. 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den nye broen er bygd over elven Tana, en yndet elv for laksefiskere, og ligger et steinkast fra den gamle Tana bru, som er fra 1948.

Formen på den nye broen og lyssettingen av den imponerer folk.

Statens vegvesen fastslår at broen, som var gjenstand for offisiell snorklipping i går ettermiddag, ikke er blant de største i Norge, men at den kanskje kan regnes som en av de vakreste.

Ifølge Vegvesenet er den 260 meter lang, har et hovedspenn på 234 meter og er kostnadsberegnet til oppunder 600 millioner kroner, tilgrensende veinett samt gang- og sykkelveier inkludert.

Frank Martin Ingilæ, tidligere ordfører i Tana og senere arbeidende i kommunens utviklingsavdeling, sier at «i programmet som styrer lyset er både det samiske flagget og nordlyset representert. Broen er inspirert fra en samisk lavvo.»

Mye historie og nostalgi er knyttet til den gamle broen, og involverte krefter strides om hvorvidt den skal rives eller bevares.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS