Du er her

  • Hjem
  • /
    Et pilot-bidrag til mindre travle lufthavner

Et pilot-bidrag til mindre travle lufthavner

LITT AV HVERT: Totalt nær 4,7 millioner passasjerer passerte Avinors lufthavner i mai, en nedgang på 2,3 prosent målt mot samme måned i fjor, melder Avinor.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Innlandstrafikken falt med 2,8 prosent og utlandstrafikken med 2 prosent, viser de nye tallene.

I en nyhetsmelding i dag beskriver den statlige lufthavneieren nedgangen som «liten» og poengterer samtidig at «tallene påvirkes i stor grad av streiken blant SAS-pilotene.»

Avinor Oslo lufthavn noterte seg for en nedgang på 2,6 prosent, mens Avinor Bergen lufthavn holdt nedgangen litt i tømme ved å oppnå en oppgang på 3,2 prosent.

De totale passasjertallene omfatter passasjerer som var på vei ut, på vei inn eller på vei videre. Folk på vei til og fra installasjoner i olje- og gassvirksomheten til havs er inkludert.

Å telle passasjerer som benytter lufthavnene er ikke udelt enkelt. Les hva Avinor skriver om dette på sine nettsider:

«Avinor oppgir hvor mange passasjerer som benytter flyplassene –  enten som avreisende, ankommende, eller som transferpassasjer mellom to flygninger (talt som transfer både ved ankomst og ved avgang). Det samlede tallet kalles terminalpassasjerer.»

Dessuten dette:

«For å komme fram til antall reiser fra start- til endepunkt, må en se bort fra transferpassasjerer og ta utgangspunkt i passasjerer som enten har kommet eller reist. I tillegg må antall innlandspassasjerer deles med to, fordi de telles både på avgangs- og ankomstlufthavn, dvs. to ganger per reise. Passasjer til/fra utlandet telles bare i den norske enden av flyreisen.»

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS