Du er her

  • Hjem
  • /
    Et stort ladetilbud for el-drosjer

Et stort ladetilbud for el-drosjer

LITT AV HVERT: Ifølge lokale fylkesmyndigheter dreier det seg om den største ladeparken for el-drosjer i Norden, den som denne uken ble formelt åpnet ved Bergen lufthavn Flesland.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Det nye tilbudet består av seks lynladere på 150 kW og fremstår som et resultat av Vestland fylkeskommunes satsing på nullutslipp fra drosjenæringen.

«Jeg er stolt av å kunne åpne den største ladeparken for el-drosjer i Norge og Norden», sa fylkesordfører Jon Askeland (Sp) under åpningen.

«Dette er riktig vei å gå for å nå våre mål om nullutslipp i klimaplanen, og vi skal fortsette dette arbeidet i Vestland fylke», tilføyde han.

Fylkeskommunen har vært prosjektleder for byggingen. Avinor, lufthavneieren, leier ut grunnen til ladeparken, mens energiselskapet BKK står som infrastrukturbygger og driver av lynladerne.

BKK skriver i en pressemelding at «hver drosje som blir utslippsfri, vil spare miljøet for over 10 tonn CO2 årlig.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS