Du er her

  • Hjem
  • /
    Et varsel om jernbaneforfall

Et varsel om jernbaneforfall

Etter mye politisk snakk om at vedlikeholdsetterslepet i jernbanenettet skulle reduseres, ser den statlige infrastruktureieren Bane NOR at etterslepet i de nærmeste årene snarere ligger an til å øke.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Konsernsjef Gorm Frimannslund i Bane NOR fremholder i en nyhetsmelding at det i regjeringens nye NTP (Nasjonal transportplan for årene 2018–2029) ikke finnes omtale av fireårige entreprenøravtaler som regjeringens tidligere jernbanereform «la til grunn», og dermed trekker han en konklusjon:

«Dersom fireårsavtaler eller tilsvarende løsning uteblir, øker risikoen for at jernbanen igjen vil forfalle.»

Frimannslund forklarer at «dagens ettårige budsjetter gir uforutsigbar planlegging og dårlig utnyttelse av medarbeidere og maskiner», og at «det vil ikke være mulig for Bane NOR å oppnå effektiviseringsgevinstene det legges opp til uten mulighet til å inngå langsiktige avtaler.»

Frimannslund finner det «gledelig at viljen til å bygge ny infrastruktur er så stor», før han tilføyer:

«Det viktigste er imidlertid at vi tar vare på den infrastrukturen vi allerede har. Vi bør ikke havne i en situasjon hvor vi bygger ny jernbane mens vi ikke er i stand til å ta vare på den vi har.»  

Frimannslund, hvis budskap åpenbart er rettet til politikerne, ønsker mulighet til å planlegge store arbeider flere år i forveien.

«Det vil gi en stor grad av forutsigbarhet for både togselskap, passasjerer og entreprenører. Samfunnet må ha tillit til at Bane NOR er en forutsigbar aktør som tenker langsiktig i fornyelsen og driften av jernbanen», sier han.

 

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS