Du er her

  • Hjem
  • /
    Fallende antall mopeder

Fallende antall mopeder

NYHET: Antallet registrerte mopeder her i landet har falt markert, påpeker forsikringsselskapet If, som ser fallet i sammenheng med oppblomstringen av elsparkesykler og en bedre kollektivdekning.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Forsikringsselskapet skriver i en pressemelding i dag, med henvisning til Statistisk sentralbyrå, at det i fjor var registrert 156 347 mopeder i Norge, ned fra 178 235 i 2015.

«Det er flere årsaker til at færre velger moped, men det er blitt flere alternative måter å komme seg frem for dem som kanskje ville kjøre på moped tidligere», sier selskapets kommunikasjonssjef Sigmund Clementz.

Han trekker spesielt frem elsparkesykler i byene og bedre kollektivdekning mange steder.

«I tillegg har elsykkel blitt den nye mopeden for en del. Mange synes at elsykler gjør det lettere å sykle langt og der det er bratte bakker», sier han.

Clementz ser også at kanskje flere enn før velger lett motorsykkel fremfor moped og at noen kan droppe mopedlappen som følge av at det er tillatt for 16-åringer å øvelseskjøre personbil sammen med en person som har hatt førerkort i minst fem år.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS