Du er her

  • Hjem
  • /
    Feil på rekkverk gir «fare for alvorlige ulykker»

Feil på rekkverk gir «fare for alvorlige ulykker»

LITT AV HVERT: Manglende rekkverksbolter langs flere riksveier førte til at Vegtilsynet åpnet tilsynssak mot Vegdirektoratet, ifølge en nyhetsmelding fra Vegtilsynet i dag.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I en tilsynsrapport fra Vegtilsynet blir det fremholdt at Statens vegvesens styringssystem ikke fanger opp problemet «hverken i form av risikovurdering av objekter, krav til inspeksjoner, spesifikasjon av kontrollaktiviteter, årsaksanalyse eller erfaringsdeling/læring.»

Videre i rapporten heter det: «Uten endring i system og praksis vil dette problemet fortsette, med fare for alvorlige ulykker.»

Påvisningen flere steder av manglende bolter og i tillegg av andre mangler ved veirekkverk kan i Vegtilsynets vurdering «indikere et nasjonalt problem».

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS