Du er her

  • Hjem
  • /
    Fleksibilitet i Bergens bomtakstordning

Fleksibilitet i Bergens bomtakstordning

Ingen regel uten unntak … Samferdselsdepartementet åpnet før helgen for at Bergen kommune kan innføre fritak for visse typer tunge kjøretøy når bomtakstene økes midlertidig.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto bompenger BergenFritaksmuligheten gjelder for tunge kjøretøy med Euroklasse VI på dager med høy luftforurensing og dermed midlertidig økte bomtakster i Bergen.

«Næringskjøretøyene har ikke de samme mulighetene som persontransporten til å velge alternative transportmidler eller reisetider», sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i sin forklaring på fritaksmuligheten.

«Samtidig ser vi at en stadig større andel av kjøretøyene som benyttes i næring har en teknologi som innebærer at de bidrar til lite lokal luftforurensing sammenlignet med lette kjøretøy», tilføyer han.

Fritaksordningen vil inntil videre være en refusjonsordning, forklart med at det i det elektroniske bompengesystemet ikke er teknisk tilrettelagt for å skille ut de aktuelle kjøretøyene.

Bergen kommune, og Hordaland fylkeskommune, har myndighet til midlertidig å innføre femdoble bompengetakster på dager det er ventet lokal luftforurensning som overskrider grenseverdiene etter forurensningsforskriften. 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS