Du er her

  • Hjem
  • /
    Flere ulykker med bare materielle skader

Færre omkomne og skadde i dansk trafikk, men:

Flere ulykker med bare materielle skader

Antallet omkomne, antallet hardt skadde, antallet lettere skadde – i Danmark viste disse tallene forsiktige fall i fjor, målt mot året før. Men antallet trafikkulykker med bare materielle skader økte.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Tallene (se tabellen) er klare i disse dager, etter at det danske Vejdirektoratet har foretatt en endelig oppsummering.

”Det er ennå et stykke vei å gå for å nå Færdselssikkerhedskommisjonens mål om 120 drepte i 2020”, fastslår Marianne Foldberg Steffensen, leder av Vejdirektoratets trafikksikkerhetsavdeling.

Antallet omkomne og skadde samlet, 3334, er ifølge direktoratet det laveste sidens statistikkens start, men det samme kan ikke sies om antallet omkomne – 178 i 2015, sett mot 167 i 2012.

Antallet trafikkulykker med bare materielle skader økte med fire prosent i 2015 målt mot året før, og i dette ser direktoratet et tegn på sikrere bilers bidrag til færre omkomne og skadde:

”Men vi bør også arbeide for et større fall i antallet materielle skader”, sier Foldberg Steffensen. ”For ulykker der det bare skjer skader på bilene gir jo ofte kø på motorveiene og er ubehagelige for de involverte.”

Mer på Vejdirektoratet.dk

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS