Du er her

  • Hjem
  • /
    Forhåndstitt på en fornyet hovedflyplass

Forhåndstitt på en fornyet hovedflyplass

Rommelig, luftig, mye utsikt til flybevegelsene … Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen slapp inn mellom arbeiderne og fikk noen på-stedet-inntrykk av hvordan en kraftig utvidet og fornyet Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) vil se ut og fungere.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Foto.Solvik-Olsen og noen av hans medarbeidere – og med pressekorpset på slep – foretok befaringen på dagen ett år før den planlagte offisielle åpningen av det hele, 27. april 2017.

Se, så fint det skal bli …

Lufthavneier Avinors konsernsjef, Dag Falk-Petersen, og den lokale lufthavndirektøren, Øyvind Hasaas, viste stolt omkring og berettet om hvor fint det reisende publikum skal få det i den nye og elegante terminalarmen, Pir Nord, og andre nye anlegg.

Og Falk-Petersen ga intet rom for tvil om at timeplanen og budsjettet på vel 14 milliarder kroner vil bli holdt.

Offisiell åpning om et år, men delvise åpninger skal på gitte datoer finne sted innen den tid. For hyppig reisende flypassasjerer vil det dermed bli snakk om en gradvis tilvenning til en fornyet og større norsk hovedflyplass.

En kanskje mer kinkig sak

Og i tiden frem til den offisielle åpningen kan det meget vel bli mer og mer snakk om, og diskusjon omkring, et prosjekt som ikke var i fokus under denne ukens befaring – storprosjektet som, gitt at Avinor får sitt ønske oppfylt, vil gi hovedflyplassen en tredje rullebane.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS