Du er her

  • Hjem
  • /
    Forlenget behov for bompenger ved Svinesund

Forlenget behov for bompenger ved Svinesund

LITT AV HVERT: Redusert trafikk som følge av koronatiltakene betyr at innkrevingen av bompenger for passering mellom Norge og Sverige over Svinesund ligger an til å bli forlenget fra påtenkt opphør i oktober til et stykke ut i 2021.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Svinesundsforbindelsen AS, det offentlige selskapet som står for bompengeinnkrevingen, poengterer at det etter bompengestarten i 2005 var beregnet at innkrevingen skulle vare til 2025 – men at større trafikk enn ventet senere medførte ventet opphør i slutten av oktober i år.

I en pressemelding i dag sier styreleder Arne Øren i selskapet at «dersom grensetrafikken går tilbake til normalt nivå i september, vil bompengene kunne forsvinne i løpet av første kvartal 2021.»

Selskapet, som nettopp har avholdt generalforsamling, melder om nær 8,5 millioner registrerte passeringer mellom Norge og Sverige over den gamle Svinesundbroen og den nye i 2019, opp nær 1,3 prosent fra året før.

Lette kjøretøyer sto for rundt 91 prosent av passeringene i fjor, tunge kjøretøyer for rundt ni prosent.

 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS