Du er her

  • Hjem
  • /
    Fornyet livsgnist i Norwegian

Fornyet livsgnist i Norwegian

LITT AV HVERT: Etter flere ukers spenning – ville flyselskapet overleve eller havne i konkurs – synes det i dag klart at Norwegian kan satse på en fortsatt tilværelse i luften.

Av Samfverdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Den ene og den andre involverte part – i siste omgang aksjonærene, som i dag sa sitt – har bidradd med sine ja til Norwegian-ledelsens kriseplan.

Dermed kan den norske stat trolig slå fast at den har fått hva den har ønsket seg for å bidra, den også.

Men hva Norwegian nå satser på, er en virksomhet som vil være langt mindre omfattende enn den i årenes løp hadde vokst seg frem til å bli.

Nå er det snakk først og fremst om satsing i Norden og Europa, i mindre grad om flyvninger til og fra fjernere deler av verden.

Dessuten ser Norwegian-ledelsen for seg at det meget vel kan gå innpå et år før den har mer enn syv fly på vingene, en liten brøkdel av alle flyene i flåten – dette forklart med at koronakrisens innvirkning på internasjonal luftfart synes å ville bli langvarig.

På en pressekonferanse ved lunsjtid i dag, kort etter at aksjonærenes ja til redningsplanen var et faktum, sa Norwegians styreleder Niels Smedegaard at «i dag er intet mindre enn en historisk dag.»

Jacob Schram, selskapets konsernsjef, sa at det er «en utrolig lettelse vi føler nå.»

Bjørn Kjos, Norwegians gründer og selskapets toppsjef inntil i fjor sommer, sa til NRK: «Jeg er kjempeglad, jeg synes det er en fantastisk dag.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS