Du er her

  • Hjem
  • /
    Fortsatt liv i tanken om en lang jernbanetunnel

Fortsatt liv i tanken om en lang jernbanetunnel

LITT AV HVERT: Finland og Estland er enige om å videreføre forundersøkelsene som kan resultere i bygging av en lenge påtenkt undersjøisk jernbanetunnel mellom hovedstedene Helsingfors og Tallinn.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Enigheten om å arbeide videre med det som kan bli verdens lengste undersjøiske jernbanetunnel, ble banket fast under et møte mellom de to landenes samferdselsministre i Helsingfors før helgen.

Den mulige tunnelen under Finskebukten vil få en lengde på rundt 50 km eller mer, avhengig av trasé.

Under en pressekonferanse etter møtet ble det opplyst at Finland ønsker å involvere seg mer enn før i et annet prosjekt, det EU-drevne Rail Baltic, som skal knytte Tallinn til Polens hovedstad, Warszawa, via Latvia og Litauen.

Anne Berner, Finlands transportminister, så det ifølge den finske avisen Hufvudstadsbladet som viktig at en tunnel Helsingfors–Tallinn vil utgjøre en del av EUs stamjernbanenett.

«Det dreier seg om gods- og persontrafikk og om at man kan ta seg fra Brussel til Arktis», sa Berner ifølge avisen, som poengterer at Berner i denne sammenheng så Kirkenes i Nord-Norge som påtenkt endestasjon.

Mens Rail Baltic skal være ferdigstilt i 1926, fremstår veien frem til en virkeliggjort tunnel Helsingfors–Tallinn som langt mer tidkrevende. Blant det som trenger avklaring før en byggestart, er miljøpåvirkninger og hva EU kan bidra med til en finansieringsplan.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS