Du er her

  • Hjem
  • /
    Grønn mobilitet i skuddet

Grønn mobilitet i skuddet

Det inngikk som ett blant tusener av Europeisk mobilitetsuke-arrangementer i mange land da Oslo kommune og Transportøkonomisk institutt (TØI) var vertskap for et seminar med tittelen «I byen uten bilen! Ny reisemiks – hvordan kombinere ulike transportmidler.» 

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Guri Melby. FotoGuri Melby, byråd for miljø og samferdsel i Oslo, åpnet dette formiddagsseminaret, som fredag 18. september samlet halvannet hundre deltagere.

Blant de øvrige som hadde ordet var en håndfull TØI-forskere, dessuten Bernt Reitan Jenssen, sjefen for Ruter, som administrerer hovedstadsområdets kollektivtrafikk.

Temaet for årets European Mobility Week (16.­­–22. september) er «Do the Right Mix», som i offisiell norsk oversettelse er blitt til «Velg rett reisemiks». Hva med for eksempel å sykle istedenfor å kjøre bil til stasjonen før du tar toget videre … ?

Alle monner drar, og en hovedhensikt med mobilitetsuken er at den skal få folk til å bli seg dette bevisst – i hvilken grad kan den enkelte gå, sykle eller reise kollektivt istedenfor å velge bilen?

Konferanse-foto.I en rask prat med Samferdsel sa byråd Melby at den norske hovedstaden har en andel grønne reiser på 63 prosent, og hun tilføyde:

«Jeg tror i hvert fall at innen 10 år bør vi være oppe i 75 prosent.»

På spørsmål om hvilke byer ute i Europa som er kommet langt innen grønn mobilitet, sa hun at ulike byer er kommet langt på ulike området – at København og Amsterdam eksempelvis er langt fremme på sykling, at London er langt fremme på kollektivtransport.

«Vi kan hente litt inspirasjon her og litt der», sa hun.

Og så poengterte hun at Oslo totalt sett ligger like godt an som København på andel grønne reiser, ved at København riktignok ligger langt foran på sykling, men at Oslo til gjengjeld ligger foran København på kollektivtransport …

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS