Du er her

  • Hjem
  • /
    Grønt lys for fulle fly

Grønt lys for fulle fly

LITT AV HVERT: Norge gir etter for internasjonalt press og gir flyselskaper grønt lys for å fylle flyene igjen, koronaen til tross.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Hittil under koronakrisen har norske myndigheter anbefalt at midtsetene ikke blir brukt.

Men i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet i dag viser samferdselsminister Knut Arild Hareide til at internasjonale organisasjoner har gitt anbefalinger der tomt midtsete ikke er anbefalt, og han sier:

«Nå justerer vi vår veileder i tråd med internasjonale anbefalinger. Dette gjør vi under forutsetning av at avstandsanbefalingene og de øvrige grunnleggende smittevernrådene følges overalt ellers under reisen.»

Ikke med udelt begeistring …

Det lar seg forstå at justeringen ikke skjer med udelt begeistring på norsk myndighetshold, for som Hareides departement skriver:

«Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet har anbefalt å opprettholde anbefalingen om tomt midtsete, da det vurderes at det vil gi minst risiko for smittespredning på fly.»  

Helseminister Bent Høie sier i dagens pressemelding:

«Vi mener at blokkering av midtsete over tid kan være såpass utfordrende for luftfartsbransjen, at vi med den smittesituasjonen vi nå har, kan lempe på dette og fremdeles ha kontroll på smittespredningen.»

Ikke krav om munnbind

Høie tilføyer at bruk av munnbind blir ikke en del av myndighetens råd nå. «Det kan flyselskapene avgjøre selv», sier han.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS