Du er her

  • Hjem
  • /
    Grønt lys i vente for engelsk høyhastighetsnett

Grønt lys i vente for engelsk høyhastighetsnett

Etter at enda en milepæl i den politiske beslutningsprosessen ble passert denne måneden, forventer den britiske regjeringen at byggingen av et dobbeltsporet jernbanenett for høyhastighetstog vil komme i gang i 2017.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Kart. EnglandProsjektet HS2 (High Speed 2) skal forbinde London med andre store byer som Birmingham, Manchester, Sheffield og Leeds. Det skal ifølge timeplanen være ferdigstilt omkring 2033.

Birmingham først

I første omgang står den rundt 190 km lange traseen mellom London og Birmingham på byggeprogrammet, og regjeringens mål er at den skal være klar for trafikk i 2026.

Da det britiske underhuset nå i mars tok enda et skritt i retning av endelig grønt lys for prosjektet, kunne det sees som et nytt nederlag for de ulike interesser som lenge har kjempet imot HS2.

Titalls milliarder pund

Storbritannia har fra før av én lyntogtrasé – den som kalles HS1 og utgjør den britiske delen av forbindelsen London–Paris via tunnelen under Kanalen.   

Byggingen av HS2 skal skje i regi av det statlige selskapet HS2 Ltd. Det foreligger ulike anslag, et av dem på over 80 milliarder pund, for hva det hele vil koste.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS