Du er her

  • Hjem
  • /
    Hardere dansk reaksjon mot uoppmerksom kjøring

Hardere dansk reaksjon mot uoppmerksom kjøring

LITT AV HVERT: Danmark tar i dag i bruk tøffere reaksjoner enn hittil mot ulovlig bruk av mobiltelefon og andre kommunikasjonsapparater under kjøring av motoriserte transportmidler.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I tillegg til en bot på 1500 danske kroner, som hittil, risikerer lovbrytere nå en merknad – et klipp, som danskene sier – i førerkortet.

Transport- og Boligministeriet skriver i en nyhetsmelding at den forsterkede reaksjonen gjelder «hvis man for eksempel snakker i håndholdt mobiltelefon, skriver beskjeder, bruker tablets, innstiller håndholdt GPS eller på annet vis bruker håndholdte kommunikasjonsapparater under kjøringen.»

Den nye reaksjonen ble vedtatt i Folketinget i slutten av fjoråret. Deretter fikk politiet tid på seg til å foreta endringer i sine IT-systemer.

Selve forbudet mot bruk av diverse apparater under kjøring gjelder «for alle førere av kjøretøyer, herunder også syklister og førere av motoriserte sparkesykler», skriver ministeriet.

Det presiserer imidlertid at det for syklister og sparkesykkelbrukere er aktuelt med en bot på 1000 kroner, men intet klipp i noe førerkort.

«Uoppmerksomhet er en vesentlig årsak til trafikkulykker, og derfor bør og skal vi ikke bruke mobiltelefonen eller andre apparater når vi kjører», sier transportminister Benny Engelbrecht.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS