Du er her

  • Hjem
  • /
    Høyhastighet Singapore–Kuala Lumpur

Høyhastighet Singapore–Kuala Lumpur

En halvannen times togreise på en 350 km lang høyhastighetsbane mellom bystaten Singapore og Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur …

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Dette vil ifølge de to lands myndigheter ventelig være en realitet om rundt 10 år.

En intensjonsavtale landene imellom om etablering av den lenge påtenkte banen ble inngått nå i juli, og ifølge timeplanen skal den innen årets utgang bli fulgt opp av en juridisk bindende avtale.

En TV-vert på Channel NewsAsia illustrerte prosjektet ved å snakke om «frokost i Singapore, lunsj i Kuala Lumpur og tilbake i Singapore til middag.»

Malaysias statsminister, Najib Razak, sa at høyhastighetsforbindelsen vil bli en «game-changer» for de to landenes økonomi.

Som London–Paris

Under signeringsseremonien ble det snakket om togsett med opptil 10 vogner og plass til 1000 passasjerer.

Lee Hsien Loong, Singapores statsminister, sa at «folk vil tenke om Singapore–Kuala Lumpur på samme måte som folk tenker om London–Paris, Taipei–Kaohsiung eller Tokyo–Osaka.»

… eller Oslo–Göteborg

For skandinaver kan det være nærliggende å tenke på, eller drømme om, en høyhastighetstogreise mellom eksempelvis Oslo og Göteborg …

Avstanden mellom de to byene er nesten like stor som den mellom Singapore og Kuala Lumpur, men i visse andre henseende er forutsetningene dramatisk forskjellige. Et eksempel:

Det påtenkte asiatiske prosjektet skal binde sammen storbyområder som hver for seg, i motsetning til de to skandinaviske byene, teller noen millioner mennesker.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS