Du er her

  • Hjem
  • /
    Hydrogendrevet tog på østerrikske spor

Hydrogendrevet tog på østerrikske spor

NYHET: I en tid da hydrogen som drivstoff i mange sammenhenger er i skuddet, melder togprodusenten Alstom at et hydrogentog i de kommende par månedene skal benyttes i passasjertrafikk i Østerrike.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Alstom viser til at togtypen Coradia iLint de seneste par årene har vært i «vellykket prøvedrift» i Tyskland og at den nå skal «demonstrere sin verdi som passasjertog i krevende østerriksk topografi.»

Togtypen, som skilter med en toppfart på 140 km/t og betegnes som «støysvak», bruker innebygde brenselceller til å gjøre hydrogen og oksygen om til elektrisitet, noe som ifølge Alstom «reduserer driftsutslippene til null.» 

Alstom har allerede solgt et antall tog av denne typen i Tyskland, og øyner markedsmuligheter for hydrogentog også i andre land, inklusive Storbritannia, Nederland, Frankrike og Italia.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS