Du er her

  • Hjem
  • /
    Ikke bare applaus for en stor dansk transportplan

Ikke bare applaus for en stor dansk transportplan

NYHET: Danmarks regjering ble ikke møtt med udelt applaus da den i går foreslo en satsing på over 160 milliarder danske kroner frem til 2035 på motorveier, jernbane og annet som skal bidra til bedre og grønnere sammenbinding av danskenes land. 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Nybygging og oppgradering av motorveier og andre veier, mer togtransport og annen kollektivtransport, bedre sykkelinfrastruktur og elbilinfrastruktur er blant det som inngår i Danmark fremad - infrastrukturplan 2035.

Men til tross for mange grønne elementer, inklusive klimavennlig asfalt og støybekjempning, ble planen umiddelbart møtt av kritiske kommentar fra naturvernere, opposisjonspolitikere og andre hold.

For mye asfalt, for lite klima, for stor usikkerhet om hva som i de kommende årene skal skje når – dette er stikkord for hva som er fremkommet av kritikk.

Mer vei for å fjerne køkjøring …

Da transportminister Benny Engelbrecht på dansk TV ble konfrontert med erfaring som sier at mer vei medfører mer trafikk, vektla han at det i dag er vel mye køkjøring på veinettet.

I en nyhetsmelding sier Engelbrecht at «vi er alle avhengige av at vi kan komme til jobben, til sykehuset, at det er varer i butikkhyllene, at virksomhetene kan få sine ferdige produkter ut i verden», og han tilføyer:

«Inn i jernbanens tiår»

«Med regeringens utspill vil vi få en fremtid hvor der er plass på veiene til de mange elbilene, hvor syklene får langt større prioritering og ikke minst hvor kollektivtransporten får et løft. Med en massiv investering i jernbanen trer vi med dette utspillet inn i jernbanens tiår.»

Ifølge Engelbrechts departement er den nye planen «i seg selv CO2-nøytral.»

Danmarks regjering legger opp til en bred drøftelse av planen med samtlige politiske partier.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS