Du er her

  • Hjem
  • /
    Jakt på smart mobilitet

Jakt på smart mobilitet

LITT AV HVERT: Som ledd i sin jakt på smarte transportløsninger skal samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen besøke de ni byområdene som regjeringen har invitert til å forhandle om byvekstavtaler.

 

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

I de nærmeste ukene skal Solvik-Olsen besøke Kristiansand, Trondheim, Nedre Glomma, Oslo og Bergen, mens han senere i år skal besøke Nord-Jæren, Grenland, Tromsø og Buskerudbyen.

I møter med innovasjonsbedrifter, studenter, universiteter og høyskoler vil ministeren «lytte, la meg inspirere og bidra til at gode krefter samarbeider om smartere løsninger for fremtidens transportbehov.»

I en pressemelding i dag minner Solvik-Olsen om at målet for byvekstavtalene, der staten bidrar til finansiering av miljøvennlige tiltak, er «bedre mobilitet og transportløsninger, slik at flere går, sykler og benytter kollektivtrafikken.»

«Vi må tenke arealpolitikk, infrastruktur og miljøvennlig teknologi», tilføyer han. «Det er viktig å legge til rette for gode og trygge transportløsninger som sikrer god mobilitet og bidrar til det grønne skiftet. Ny teknologi, sammen med nytenkning om organisering, spiller en helt avgjørende rolle her.»

Autonomi, robotikk, kunstig intelligens, delingsmobilitet, individuelle kollektivløsninger og utslippsfrie kjøretøy – dette er stikkord for hva som ifølge ministeren vil sette preg på den norske hverdagen, og det «trolig tidligere enn mange tror.»

«Norske forskere og norsk industri må kjenne sin besøkelsestid», sier Solvik-Olsen, «og det må staten også.»

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS