Du er her

  • Hjem
  • /
    Kanskje godstog istedenfor lastebil fra storbyhavnen

Kanskje godstog istedenfor lastebil fra storbyhavnen

NYHET: Oslo Havn har tro på at mye gods som transporteres ut fra havnen kan gå med tog fremfor som i dag med lastebil, fremgår det av en pressemelding fra havnen i dag.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Havneledelsen ser for seg togtransport fra Sydhavna i den østre delen av havnen til Oslo Godsterminal Alnabru i østre utkant av byen, for videretransport med tog derfra til ulike destinasjoner.

En satsing på tog er tenkt skje ved hjelp av et jernbanespor som fra gammelt av ligger i Sydhavna, men som i dag benyttes bare til transport av flydrivstoff til Oslo lufthavn på Gardermoen.

Ifølge havneledelsen vil det være snakk om forandringer i kommersielle forhold mellom vareeiere og rederier og dessuten om forholdsvis små investeringer for å få til den aktuelle overføringen fra vei til jernbane.

Med henvisning til en utført mulighetsstudie, Intermodal Oslo, skriver havneledelsen at «Sydhavna har potensiale for den største godsoverføringen fra vei til jernbane som eksisterer i Norge i dag.»

Einar Marthinussen, kommersiell direktør i havnen, viser til at Oslo Havn er i dialog med Jernbanedirektoratet for å finne praktiske og økonomiske løsninger for bedre utnyttelse av jernbanesporet.

«Ved etablering av et jernbanetilbud er det realistisk at 25–30 % av containervolumet kan transporteres utslippsfritt mellom Sydhavna og Alnabru», sier Marthinussen. «På sikt kan potensialet være enda større.»


 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS