Du er her

  • Hjem
  • /
    Kinesisk i hovedstadsbildet

Kinesisk i hovedstadsbildet

LITT AV HVERT: Hilsningstaler og takketaler og blomsteroverrekkelser da det på Rådhusplassen i Oslo i ettermiddag ble markert at seks moderne batteri-elbusser skal starte rutekjøring i hovedstaden – i et testprogram som skal vare i to år.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

De seks bussene – og om få år formodentlig mange flere elbusser – skal bidra til at Oslo blir «en by praktisk talt uten klimagassutslipp i 2030», slik samferdselsbyråd Lan Marie Berg ser det.

I dag fikk inviterte gjester være med på prøvetur med noen av batteri-elbussene.

Rutekjøring med de nye bussene kan ifølge Ruter, selskapet som administrerer kollektivtransporten i hovedstadsområdet, ventes innledet før jul.

To av de seks nye bussene er leddbusser fra en kinesisk leverandør, de fire kortere bussene kommer fra en polsk leverandør.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS