Du er her

  • Hjem
  • /
    Kjøretøy ofte involvert i jobb-dødsulykker

Kjøretøy ofte involvert i jobb-dødsulykker

NYHET: Et eller annet slags kjøretøy var i perioden 2014–2019 involvert i rundt halvparten av jobbrelaterte dødsfall i de fire næringene bygg og anlegg, transport og lagring, jordbruk samt industri, ifølge Arbeidstilsynet.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Til tross for ulikheter mellom de fire næringene, går ulike kjøretøy igjen i mange av dødsulykkene, poengterer Arbeidstilsynet i en pressemelding i dag.

«Det dreier seg om alt fra store kjøretøy som vogntog, busser og lastebiler, traktorer og anleggsmaskiner til mindre kjøretøy som personbiler, trucker og snøscootere», skriver tilsynet.

Det tar utgangspunkt i en ny rapport om arbeidsskadedødsfall i Norge.

«En ulykke kan skyldes at en arbeidstaker for eksempel har hatt musikk eller radio på øret, og ikke hørt kjøretøyet som nærmet seg», sier sjefingeniør Bodil Aamnes Mostue i tilsynet. «Hjullasteren på sin side hadde skuffa i en posisjon som reduserte sikten.»

Et konkret tiltak som kan forhindre ulykker av denne typen, fremholder hun, vil være etablering av separate felt for gående personer og kjørende trafikk. 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS