Du er her

  • Hjem
  • /
    Kollektivtrafikk ned – gange og sykling opp

Kollektivtrafikk ned – gange og sykling opp

NYHET: Antallet kollektivreiser i hovedstadsområdet falt kraftig fra året før i koronatyngede 2020, mens omfanget av gange og sykling viste kraftig økning, bekrefter en oppsummering fra Ruter.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Ruter, som administrerer kollektivtrafikken i hovedstadsområdet, registrerte i fjor 240 millioner kollektivreiser – 158 millioner færre enn i 2019 og dermed en nedgang på 40 prosent.

I en pressemelding i dag beretter Ruter også, uten å gå i detaljer om målemetode, at gange økte 32 prosent i hovedstadsområdet i fjor og at sykkelbruken der økte 46 prosent.

«Med tungt hjerte måtte vi be folk om å ikke reise kollektivt med mindre de måtte gjøre en nødvendig reise», sier Bernt Reitan Jenssen, adm. direktør i Ruter.

Lan Marie Berg, Oslos byråd for miljø og samferdsel, sier i pressemeldingen, uten å oppgi tall, at bilbruken i området økte i fjor.

«Økt bilbruk og fallende kollektivandel gjør det krevende å nå klimamålene, og vi må gjøre alt vi kan for å snu den trenden når smitteverntiltakene oppheves», sier hun.

Ruter byr på denne talloppstillingen (tall i millioner):

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS