Du er her

  • Hjem
  • /
    Landstrøm slår an i Bergen havn

Landstrøm slår an i Bergen havn

Satsingen på miljøtiltak for skip bærer frukter. Ved utgangen av september har 2959 skipsanløp og 114 ulike skip fått miljørabatt hittil i år. Landstrømsanlegget har også økt belegget betydelig, melder Bergen havn.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Normand Ranger i havn på landstrøm. Foto: Bergen havn

Bergen og Omland havnevesen (BOH) innførte fra nyttår 2016 rabatt for skip med god miljørating i henhold til Environmental Shipping Index (ESI). Ved utgangen av september har 114 ulike skip benyttet rabatten for til sammen 2959 anløp. 56 ulike skip har fått 20 % rabatt og 55 skip fikk 50 % rabatt. I tillegg fikk 3 offshore fartøy 20 % rabatt på kaivederlag. Dette er en tilleggsrabatt for skip utrustet med standard landstrømsanlegg eller som benytter LNG som drivstoff ved landligge.

Landstrømsanlegget har for 2016 vært i bruk 101 av 284 dager (per 30/10). Dette er en god utvikling. Med 2 nye skip som klargjøres for landstrøm i høst forventes en økning i bruken.

Et nytt landstrømsanlegg, som bygges for Hurtigruten, vil også kunne ta i mot offshore skip. Dette blir ferdigstilt våren 2017, meldes det fra Bergen havn.

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS