Du er her

  • Hjem
  • /
    Lang vei tilbake til gamle tider for luftfarten

Lang vei tilbake til gamle tider for luftfarten

NYHET: Tidligst i 2024, og kanskje først flere år senere, vil luftfarten i Europa være tilbake på aktivitetsnivået den var på i før-korona-året 2019, ifølge en ny prognose fra Eurocontrol, organisasjonen som arbeider for maksimal sikkerhet i europeisk luftfart.

Av Samferdsel

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Eurocontrol skriver i en nyhetsmelding at 2024 inngår i «det mest optimistiske scenarioet», men understreker at et «mer sannsynlig» scenario viser at europeisk luftfart i 2024 vil nå bare 92 prosent av 2019-nivået.

I et mer dystert scenario, sett med luftfartsøyne, ser Eurocontrol at den europeiske luftfarten i 2024 vil ha nådd 75 prosent av 2019-nivået og at den først i 2029 vil være helt tilbake på 2019-nivå. 

«Dette er et katastrofalt bilde for luftfartsbransjen og viser klart hvorfor det er så viktig for statlige myndigheter å iverksette pålitelige og meningsfulle tiltak for å støtte luftfartsbransjen og få passasjerer til å føle seg trygge nok til å fly igjen», sier Eurocontrol-sjefen, Eamonn Brennan.

I scenarioet som i 2024 fører luftfarten helt tilbake til 2019-nivået, forutsetter Eurocontrol at antikorona-vaksine er gjort tilgjengelig i bredt omfang sommeren 2021, eventuelt at pandemien da er over.

Den nye prognosen var ferdig utarbeidet før gårsdagens nyhet om at en vaksine snart kan vise seg klar for distribusjon.
 

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS