Du er her

  • Hjem
  • /
    Lynraske godstog

Lynraske godstog

Godstog som fyker gjennom landskapet i opptil 250 km/t vil i løpet av noen måneder være et faktum i Kina, ifølge nyhetsmediet Caixin Online.

Venn tipset!

Din venn har blitt sendt en e-post om denne artikkelen.

Tips en venn

Kinesisk lyntog. FotoHøyhastighetsgodstogene skal kunne benytte mange av traseene som Kina i de senere år har bygget ut i voldsomt tempo for passasjertog, som for sin kan holde hastigheter på opptil 350 km/t.

Ikke allslags gods

De bebudede lyngodstogene, basert på samme lest som kinesiske lynpassasjertog, skal være ment ikke minst for høyverdiprodukter solgt via netthandel. Togene er ikke aktuelle for transport av bulkvarer, eksempelvis kull.

Mer tradisjonelle godstog i Kina kjører ifølge Caixin i hastigheter på opptil 160 km/t – og stort sett på spor som ikke er bygget for høyhastighet.

Snart på skinnene

Den statlige aktøren China Railway Rolling Stock ventes å kunne levere et første eksemplar av lyngodstoget i løpet av inneværende halvår.

fda@toi.no

DEBATTREGLER I SAMFERDSEL
Har du synspunkter på denne saken, så kom gjerne med dem her i kommentarfeltet! Det du skriver vil i de fleste sammenhenger fremstå som mer interessant og troverdig dersom du skriver under fullt navn. Hold deg til saken, vis respekt og raushet overfor andre og deres meninger. Husk at det du skriver kan bli lest av mange!

Ytringer som inneholder trusler eller annen form for sjikane, vil bli fjernet.

Vennlig hilsen
Samferdsel-redaksjonen

comments powered by Disqus

Ansvarlig redaktør:  Kommunikasjonssjef Harald Aas, E-post: ha@toi.no  |  Personvern

Designet og utviklet av CoreTrek AS